Ilona on sanavalmis, avoin ja osaava vaikuttaja! Tietämys erityisesti ympäristöpuolen asioista on huikea, mutta hän ei myöskään unohda puolustaa esim. koulutusta ja tasa-arvoisen yhteiskunnan rakentumista!”

– Kaisa Peltonen, kaupunginvaltuutettu, kaupunkirakennelautakunnan jäsen


”Minulla on ilo puheenjohtaa Ilonan kanssa vihreiden Luonnonsuojelu- ja ympäristötyöryhmää, joka viime vuonna laati puolueen uuden Luonto vastuullamme – Vihreiden luonnonsuojeluohjelman. Asiantuntevan ja yhteistyökykyisen Ilonan kanssa on ollut miellyttävää työskennellä, kun tavoitteena on jättää luonto ja ympäristö tuleville sukupolville paremmassa kunnossa kuin se nyt on.”

– Lea-Elina Nikkilä, puoluehallituksen jäsen, Luonnonsuojelu- ja ympäristötyöryhmän toinen puheenjohtaja


”Arvostan Ilonan kykyä hallita yhtäaikaisesti perhe-elämä, jatko-opinnot ja vaativat luottamustehtävät. Ilonalla on moniulotteinen näkemys tämänpäivän haasteista yhteiskunnassamme ja ratkaisukeskeinen asenne.”

– Jenna Purhonen, filosofian tohtori, Jyväskylän yliopisto


”Tahtoa, tarmoa ja tietoa. Ilonalla on kokonaiskuva siitä, miten vaikutetaan, edistetään luonnonsuojelua ja luonnon monimuotoisuutta. Ilona on valmis vaikuttaja, hänen asiantuntemusta ja viisautta tarvitaan eduskunnassa. ”

– Joachim Kratochvil, varavaltuutettu, kaupunkirakennelautakunnan jäsen


”Lempeys, asiantuntemus ja uutteruus. Sitä kaikkea Ilona edustaa. Ilona ymmärtää luonnonlait ja ekosysteemin toiminnan paremmin kuin eduskunnan enemmistö. Ilmasto, ympäristö ja luonto tarvitsee Ilonan kaltaisen puolustajan eduskuntaan.”

 – Touko Aalto, kansanedustaja


”Ilonan kanssa on ilo työskennellä. Hänellä on kyky rakentaa yhteistyötä yli puoluerajojen ja löytää ratkaisuja omista arvoistaan tinkimättä. Ilonan asiaosaaminen ympäristö- ja luonnonsuojelukysymyksissä, huolellinen perehtyminen käsiteltäviin asioihin sekä tutkittuun tietoon nojaava päätöksenteko ovat tehneet minuun vaikutuksen.”

– Kaisa Miettunen, puheenjohtaja, Jyväskylän Vihreät


”Totuuden jälkeisessä ajassa eduskuntaan tarvitaan ihmisiä, joiden ratkaisuehdotukset globaaleihin kriiseihin pohjaavat tutkittuun tietoon. Ilona on tällainen ihminen. Tutkijana Ilona tietää luonnon monimuotoisuuden arvon sekä keinot sen suojelemiseksi.”

– Konsta Happonen, FM, tutkija, Helsingin yliopisto